Wethouder Leferink opent eerste 'Schooljudo-school' van Nederland

Home > Inwoners-oud > Sport in Waddinxveen > Wethouder Leferink opent eerste 'Schooljudo-school' van Nederland

Wethouder Leferink opent eerste 'Schooljudo-school' van Nederland

Op 31 augustus heeft de Theo Thijssenschool als eerste de titel “Schooljudo-school” ontvangen. Hiermee committeren zij zich aan de 7 Schooljudo waarden; vertrouwen, respect, discipline, weerbaarheid, beheersing, samenwerken en plezier. Wethouder Brigitte Leferink heeft het “Schooljudo-school”-bordje overhandigd. In de komende periode volgen nog 11 “Schooljudo-scholen”, zowel in Waddinxveen als in de rest van Nederland.

Elf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt. Zo ook de kinderen uit Waddinxveen. Op de Theo Thijssenschool en de Dick Brunaschool zijn de groepen 3 tot en met 7 in de ban van Schooljudo. Beiden scholen gaan de komende 5 jaar aan de slag met het programma.

Schooljudo wordt ondersteund door twee landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis en IT-specialist Infotheek. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar zo’n 30.000 kinderen van 350 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang onder leiding van een gediplomeerde Entertrainer aan de 7 Schooljudo waarden. Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. Jan Timmers van TimmersSport verzorgt de lessen op de Theo Thijssen en de Dick Bruna. Het programma wordt ondersteund door Den Edel Sport, de sportschool waar enthousiaste kinderen hun judoskills verder kunnen uitbreiden.

Voor informatie kunt u zich wenden tot Schooljudo.

Contact gemeente

Contactformulier
Telefoon: 14 0182 (geen kengetal)
Beukenhof 1, 2741 HS
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
Facebook: @gemeenteWaddinxveen
Twitter: @gemeenteWveen
WhatsApp: 06 38825030

Afspraak maken

Alle contactgegevens

banner plus link naar Waddinxveen veel te doen alles dichtbij