Zuidplaslaan aanpak bomen

Home > Inwoners-oud > Werk in uitvoering > Zuidplaslaan aanpak bomen

Zuidplaslaan aanpak bomen

Aan de Zuidplaslaan (tussen de Beijerincklaan en de Dreef) staan aan beide kanten van de weg in totaal 246 platanen.

Voor het duurzaam bewaren van de laan en om het mogelijk te maken dat de bomen volledig uitgroeien, is het belangrijk om de bomen meer groeiruimte te geven. De gemeente gaat daarvoor een aantal bomen uit de laan halen, waarbij we de bomen om de andere boom weghalen. Een verplantbaarheidsonderzoek is uitgevoerd voor het plan van het weghalen. De conclusie is dat alle bomen ergens anders geplant kunnen worden, met uitzondering van 23 platanen, omdat daar kabels en leidingen in de buurt liggen, waaraan schade dan niet te voorkomen is. Omdat deze kabels en leidingen belangrijk zijn, zijn deze 23 bomen als niet verplantbaar beoordeeld. Op de plek van deze kabels en leidingen worden voor het weghalen een paar bomen gekapt (10 stuks). Voor het weghalen van de bomen in de overige bomenlaan, gaan we ongeveer 110 bomen verplaatsen naar De Triangel.

Het project is onderdeel van het Uitvoeringsplan Groen en één van de dertien actierichtingen uit het groenbeleidsplan “groenstructuur en groenbeleid 2016”. Voor informatie over groot onderhoud aan de naast de Zuidplaslaan gelegen wegen en fietspaden, zie project “Voorgenomen werkzaamheden Zuidplaslaan”.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart in 2016 en 2017. De bomen worden in twee fases verplant in 2018 en 2019.

Informatiebijeenkomst 23 mei 2017

Naar aanleiding van reacties op de aanvraag van de kapvergunning voor het verplanten van 110 bomen en het kappen van 10 bomen hebben wij bewoners geïnformeerd. De informatie gaven we met een presentatie en de vragen en antwoorden zijn opgenomen in de "vraag en antwoordlijst bomen", die u hieronder kunt downloaden.

RSS

Contact gemeente

Contactformulier
Telefoon: 14 0182 (geen kengetal)
Beukenhof 1, 2741 HS
Postbus 400, 2740 AK Waddinxveen
Facebook: @gemeenteWaddinxveen
Twitter: @gemeenteWveen
WhatsApp: 06 38825030

Afspraak maken

Alle contactgegevens

banner plus link naar Waddinxveen veel te doen alles dichtbij